Dyk ned i Madagaskars fascinerende dyreliv, hvor unikke arter skaber et paradis for os naturelskere. Fra legende lemurer til farverige kamæleoner – jeg udforsker fem bemærkelsesværdige træk ved Madagaskars enestående biodiversitet. Her kan du også lære mere om, hvorvidt der findes giftige dyr på Madagaskar, og hvor du kan få de vildeste dyreoplevelser. Lad os begive os ud på en kort, men spændende rejse gennem denne fortryllende øs unikke natur.
🐍 Der findes INGEN giftige dyr på Madagaskar. Hvilket gav mig meget ro i maven inden vi skulle rejse. Jeg er nemlig ikke så glad for kryb og kravl (ligesom Victor er haha) men endte med at være meget positivt overrasket over Madagaskars dyreliv. Det eneste vi oplevede af smådyr var gekkoer på værelserne- men de er heldigvis meget sky, så de kommer ikke tæt på. Vi havde dog også en enkelt oplevelse af frøer på værelset. Jeg så dem aldrig, da de kom en aften, hvor vi skulle sove. Men jeg kunne i den grad høre dem. Den tjans fik Victor også lige at fjerne dem 🙂
😲 Noget af det mest overraskende og vilde vi oplevede, var at komme helt tæt på de vilde Sifaka lemurer. Vi havde en utrolig dygtig lokal guide med, der professionelt og med omtanke for dyrene guidede os rundt i regnskoven. Guiderne gjorde meget ud af, at alle turisterne forstod, at det altså var vilde dyr, og at vi altså var der på deres præmisser. Alligevel fik vi en helt unik oplevelse, hvor vi kom meget tæt på lemurerne – de var vist lidt nysgerrige, og fordi vi kun var Victor og jeg + guiden, var det en helt perfekt situation.
🐳 Jeg har personligt aldrig oplevet hvaler på tæt hold før. Faktisk er det tætteste jeg har oplevet dem er gennem en skærm. Så at kunne se pukkelhvaler på kort afstand fra strandkanten var fuldstændig magisk at opleve. Vi havde også hjertet oppe i halsen et par gange, hvor vi havde vores drone ude og følge nogle af de utrolige dyr. Vi fik endda en legesyg hvalunge at se, og fik nogle gode klip ud af det! Du kan evt. se dem her.
✨ De farverige kamæleoner overraskede mig meget. Jeg er, som tidligere nævnt, ikke særlig entusiastisk, når det kommer til krybdyr. Men jeg var meget positivt overrasket over, hvor seje og farverige de er. Især hvor nemt de kamuflerer sig i deres omgivelser. Jeg var glad for, at vi havde lokale guider med rundt i nationalparkerne – for ellers tror jeg ikke at jeg havde lagt mærke til særlig mange af dem. Vi besøgte også en form for zoologisk have kaldet “Réserve Peyrieras Madagascar Exotic”. Her fik vi oplevelsen af at prøve at holde de fascinerende dyr – men også i den vilde natur kunne vi opleve de farverige væsner helt tæt på.
👍🏼 Det sidste punkt handler om mit bedste råd til at få en god oplevelse med Madagaskars spektakulære dyreliv. Tag med de lokale guider rundt i nationalparkerne! Det er sjældent, at man overhovedet får lov til at gå selv, men det er en utrolig god (og billig) måde at få set alle de magiske dyr. Guiderne kender områderne, dyrene og lever af at give de her verdensklasse oplevelser – og endda alt sammen på dyrenes præmisser. Og husk at guiderne oftest lever af de få ture, de guider folk rundt på. Vi gav altid en pæn slat drikkepenge udover prisen for entreen. Guiderne får næsten ingen penge i løn, så vi gav ca. 100.000 MGA, som svarer til 150 DKK – som drikkepenge. Vi gav dem nemlig ikke direkte betaling for turen ellers.
Bonusinfo:
🧥 Skal du ind i regnskoven og vandre, så husk lange ærmer og lange bukser! Vores guide anbefalede det, da det både godt kan blive lidt køligt (vi var der i august) – og fordi der er mange planter osv. man kan stikke sig på. Hvis man rører nogle af træerne, kan det også give noget let kløe – vi oplevede dog ingen problemer heldigvis.
Derudover, så husk myggespray over hele kroppen 🦟 Læs mere om beskyttelse mod Malaria myggene her.
Rigtig god rejse!
Har du spørgsmål eller er du nysgerrig på mere om Madagaskar? Kontakt os via mail: kontakt@thestudenttraveller.dk eller læs mere her.
Pingback:Madagaskar: Fem hurtige praktiske råd - The Student Traveller