Jeg elsker mad… Jeg elsker mad rigtig meget! Jeg bruger altid lang tid på at finde de bedste spisesteder, når jeg er ude at rejse. Derfor synes jeg, at det er på sin plads med en liste over de bedste restauranter, jeg nogensinde har besøgt! Listen er baseret på restauranter, jeg har besøgt, rundt om i verden. For at komme emd på listen skal du servere mad i absolut topklasse. Et sted hvor maden er i højsædet, og mad, som jeg virkelig har elsket.
Så hvis du kunne tænke dig at komme på en gastronomisk jordomrejse, så dyk ned i de her fantastiske og spektakulære restaurant besøg med mig og bliv inspireret.
Listen bliver opdateret løbende, hvis jeg spiser på nye exceptionelle restauranter.
Michelinstjerner er markeret med * alt efter, hvor mange stjerner restauranten har.
1. Alinea (USA) ***
Det her er en af de restauranter, som jeg kun turde drømme om, at jeg kunne få lov at spise på! Da jeg så planlagde en roadtrip til USA, vidste jeg, at vi skulle forsøge at få bord på Alinea, da ruten gik gennem Chicago. På Alinea kan man spise på The Gallery, som er der man gerne vil spise! Her er der kun 16-20 stole, hvilket gør det næsten umuligt at få bord! Det lykkedes os dog, og vi var ellevilde.
Alinea er blevet kåret til verdens bedste restaurant flere gange, og chefkokken Grant Achatz er også blevet kåret til verdens bedste kok. Restauranten har haft 3 Michelinstjerner, nærmest siden åbningen, og har stadig alle 3 i dag. Derfor er stedet pakket med kvalitet. Grantz Achatz fik konstateret kræft i 2007, og mistede smagsløgene. Han fik at vide, at han havde en meget lille chance for at overleve, men han klarede den. Dog fik han først smagsløgene tilbage laaaang tid senere! Alliegevel formåede han at holde 3-michelinstjerner ved kun at bruge hans lugtesans. Helt utroligt.
Menuen var dækket af mystik! Man ved aldrig, hvad de kan finde på, når man besøger Alinea. Det eneste man ved er, at de vil prøve at snyde dig og give dig utrolige oplevelser med deres serveringer. Maden var fantastisk! Vi fik utrolig mange finurlige men også fantastiske retter over de 3 en halv time vi var her.
Restauranten har heller ikke et decideret køkken de laver mad ud fra. Her var temaet alle verdens hjørne, så vi fik både asiatisk, fransk, mexicansk og amerikansk. Under serveringer blev der både lavet bål ved bordet, vi var inde i køkkenet og få en ret også blev den sidste ret tilberedt på bordet, mens ’Don’t Stop Me Now’ af Queen spillede i baggrunden. Det var en unik oplevelse, som jeg kan anbefale til alle.
Hvis man vil vide mere om mit besøge, så har jeg skrevet et meget længere opslag fra mit besøg her:
Derudover, hvis man ønsker endnu mere viden om kræftforløbet, restauranten og bare have en fantastisk historie, så er der en serie på Netflix kaldet ’Chef’s Table’. Her følger man Grant Achatz i sæson 2 afsnit 1.
Køkken: Alle verdens køkkener
Pris: 2850,-
Hvor: Chicago, Illinois
2. Domestic (Danmark) *
Andenpladsen over de bedste restauranter jeg har spist på, er faktisk i Danmark. Her besøgte jeg restaurant Domestic i hjertet af Aarhus. Selvom Domestic ’kun’ har 1 stjerne, og nogle af restauranterne under har 3 og 2, så synes jeg Domestic var god nok til at komme ind på andenpladsen.
På restauranten kan man vælge mellem to menuer. Indblik eller den fulde set menu. Vores budget rakte til indblik menuen, men vi fik fuld valuta for pengene. Faktisk synes jeg, at Domestic har en rigtig fornuftig pris, i forhold til de andre Michelin restauranter i Aarhus.
Domestic har også en bæredygtighedsstjerne, da de stort set kun bruger lokale danske råvarer. Dette er også et kæmpe plus i min bog. Vi besøgte Domestic om vinteren, så vi fik meget sylt og fermenterede frugt og grønt, da det jo er svært at få frugt og grønt i naturen på denne tid af året. Det hele smagte himmelsk.
Min personlige favorit var en utrolig smuk og æstetisk ret med torsk. Udover torsk fik vi også æbleskiver, men de var serveret som en salt ret, græskar, gris, kammusling og en dessert, hvor alt var lavet på jordskokker. Dette var bare et udpluk af retterne.
Prikken over i’et var dog, da vi blev inviteret ned i vinkælderen. Her sad vi helt alene, mens tjenere kom med kaffe, te og lidt søde snacks. Her fik vi bl.a. tærte og en snebold, som var fyldt med chokolade og karamel. En udsøgt oplevelse, jeg kan anbefale alle, hvis man elsker mad og skal til Aarhus.
Køkken: Danske råvarer, dansk/fransk køkken
Pris: 800,- for indblik og 1600,- for den fulde menu uden vin
Hvor: Aarhus C, Danmark
3. Gordon Ramsay Pub & Grill (USA)
Nummer 3 på min liste er en Gordon Ramsay restaurant, og det bliver ikke den sidste på listen her… På det mægtige Ceasars Palace hotel midt på The Strip i Las Vegas finder man Gordon Ramsay Pub & Grill. Her er der dekoreret som var det en pub i England, og maden er fantastisk!
På menuen var der selvfølgelig Gordon Ramsays hofret, Beef Wellington. Det var vi simpelthen nødt til at prøve, så det var jo selvfølgelig det, vi alle skulle have! Det skuffede virkelig ikke. Det smagte præcis ligeså godt, som jeg havde forestillet mig, at det ville. Hvilken oplevelse at få beef wellington på en Gordon Ramsay restaurant!
Udover det, så er priserne herinde faktisk ganske fine. Det er selvfølgelig ikke billigt, men det er intet i Las Vegas. Så taget Las Vegas priserne betragtning, synes jeg, at priserne var fine. Jeg vil klart anbefale at bestille bord på restauranten, da dette ofte er en fyldt restaurant, ligesom mange af de andre gode restauranter i Las Vegas. Der er en a la carte menu, men jeg anbefaler Gordons udvalgte 3-retter! Hvis man dog ikke er til dette, så kan man sagtens sammensætte sin egen menu herinde. Vi fik som sagt 3-retters, og der var så meget mad! Retterne herinde var i voksenstørrelse! Der var i hvert fald ingen af os, som gik sultne derfra. Jeg fik en Caesarsalat til forret, Beef Wellington til hovedret og karamel dessert
Hvis du alligevel er i Las Vegas eller skal derhen, så skal du være meget velkommen til at læse om mine bedste oplevelser og seværdigheder i syndernes by.
Køkken: Engelsk
Pris: 550,-
Hvor: Las Vegas, Nevada
4. Caprice (Hong Kong) ***
Nu skal vi på luksushotel! På FourSeasons hotellet i Hong Kong finder man en 3-stjernet Michelin restaurant, der hedder Caprice. Her kan man få det mest fantastiske måltid for forholdsvis billige penge. Vi gav under 900,- for 4 retter. Det er helt exceptionelt billigt for 3-stjernet Michelin mad. Hong Kong er dog også det sted i verden, hvor man kan finde de billigste Michelin restauranter.
Caprice serverer fransk inspireret mad i en fantastisk flot restaurant, hvor de fleste ting er guldbelagte. Til forret fik vi begge hellefisk og til hovedret fik jeg porchetta, mens Simon fik noget så fancy som en due.
Maden var helt eminent, og vi elskede det begge to. Det kan klart anbefales for alle, som kommer til Hongkong at spise her! Dette er ikke den eneste 3-stjernede Michelin restaurant i Hongkong. Byen er pakket med god gastronomi.
Jeg har skrevet meget mere om de bedste oplevelser og seværdigheder i Hong Kong her.
Køkken: Fransk
Pris: 864,- til frokost
Hvor: Hong Kong, Hong kong
5. Sra Bua by Kiin Kiin (Thailand) *
Vi bliver I Asien, men skal samtidig lidt til Danmark. Sra Bua by Kiin Kiin er en thailandsk restaurant med danske rødder. Restauranten er nemlig ejet og inspireret af Henrik Yde-Andersen, som har Kiin Kiin i København. Restauranten er kan man finde på Kempinski Hotel i centrum af Bangkok.
Sra Bua har 1 Michelin stjerne, og det kan man godt smage! I løbet et nogle timer, skal du igennem 16 retter til aftensserveringen. Og det eneste man kan være forberedt på er, at man ikke kan være forberedt på noget! Der bliver arbejdet med falske plastikposer, man skal spise, tøris, sprøjter og til sidst LEGO-klodser?! Sidstnævnte var virkelig sjovt! Her kom de med 3-4 retter, hvor man så skulle finde det rigtige mad at spise. Dvs., at man fik serveret lego, der var bygget, også skulle man finde den falske legoklods og spise den. Sikke en oplevelse.
Ellers så er maden autentisk, men stadig moderne, i thai-køkkenet. Man starter ud med at få lidt snacks i sofaerne, inden man bliver placeret ved bordet. Allerede her leger de med ens sanser, nærmest uden man tænker over det! Senere bliver man bombarderet med thailandske smage, som er blevet nyfortolket. Det er virkelig lækkert og beundringsværdigt.
Thailand er pakket med fantastiske madoplevelser. Jeg har samlet mit bud på den bedste, den bedste billige og den skjulte diamant lige her.
Her kan du finde endnu en Michelin restaurant, de bedste skybars og den bedste streetfood. Yummy.
Køkken: Thai
Pris: 800,-
Hvor: Bangkok, Thailand
6. Tin Lung Heen (Hong Kong) **
Vi flyver tilbage til Hong Kong for at besøge verdens højeste hotel, Ritz-Carlton Hong Kong. Hotellet befinder sig ovenpå Commerce Centre Hong Kong, og er op til 118. etage! Det er næsten 500 meter oppe i luften, hvilket giver en fuldstændig fantastisk udsigt og titlen ’verdens højeste hotel’.
På hotellet er der flere eksklusive restauranter. Vi valgte at spise på Tin Lung Heen, som er en 2-stjernet kantonesisk Michelin restaurant. Restauranten her er på 102. etage, så man skal ikke have højdeskræk.
Vi fik et udsøgt måltid på restauranten i form af 5-6 retter. Priserne er meget blandet på restauranten, da man både kan få deres store tasting menu eller vælge fra deres á la carte menu. Vi valgte fra á la carte menuen, men fik kokken til at vælge for os, da vi ikke kendte maden. Vi fik en masse forskelligt. Det var rigtig lækkert! Helt sikkert et besøg værd. Hvis man ikke vil betale for maden, kan man også tage op og nyde udsigten.
Køkken: Kantonesisk
Pris: 131-9000,- alt efter, hvilken menu man vælger
Hvor: Hong Kong, Hong kong
7. Virtus (Frankrig) *
Det franske køkken er nok det sværeste at mestre, og er samtidig et af de mest anerkendte i hele verden. Så da jeg var i Paris var jeg nødt til at besøge en Michelin restaurant. I Paris finder man intet mindre end 108 Michelin-stjerner, hvilket gør det til den anden mest dekorerede by mht. stjerner i Verden!
Byens gastronomiske niveau er derfor helt i top. Jeg havde valgt restauranten Virtus, da den havde rigtig fine anmeldelser og en rigtig god pris. Vi fik 5 smukke anretninger, hvor hver eneste bid kunne spises. Hold op, hvor det smagte godt! Jeg elskede hver en bid.
Forretten var artiskokker i mange afskygninger, til hovedret fik vi et lækker stykke kalv, mens vi til dessert fik en lækker is med jordbær og aloe vera. Det smagte himmelsk. Det samme synes min far, som jeg havde inviteret med. Det var hans første besøg på en Michelin restaurant, så det var noget af en oplevelse.
Skal du også til Paris? Så har jeg samlet de bedste ting at lave i byen lige her.
Køkken: Fransk
Pris: 600,-
Hvor: Paris, Frankrig
8. Nannarella (Italien)
Jeg ELSKER italiensk mad. Jeg vil gå så vidt at sige, at det er mit yndlingskøkken. Så selvfølgelig kunne jeg ikke have sådan en liste her uden autentisk italiensk med. Ved denne her restaurant skal vi i det romerske køkken. Jeg fandt nemlig denne perle, da jeg besøgte Rom.
I et kvarter lidt væk fra alt byens larm og jag var er proppet med små restauranter. De var alle sammen helt fyldte hver dag, så vi var nødt til at bestille bord dagen før, for at vi kunne få en plads. På gaden lægger der adskillige autentiske romerske restauranter, men dette var den jeg bedst kunne lide. Vi spiste også på en restaurant, der hed Tonnarello. Her var maden også i top.
På Nannarella, står de selv og laver alt pastaen fra bunden. Det giver virkelig et kæmpe boost i kvaliteten. De laver godt nok selv pastaen, de fleste steder hernede, men det smager også helt fantastisk, så vi elskede det! Jeg fik Polette al Sugo di Mamma, som groft sagt er oversat til mors kødboller i sovs. Det var den mest fantastiske og smagfulde tomatsovs med kødboller og hjemmelavet pasta. What’s not to like? Hvis du nogensinde besøger Rom, så kig endelig forbi her, eller en af de mange andre eminente romerske restauranter.
Der er mange andre fantastiske ting at lave i Rom! Jeg har samlet de bedste seværdigheder og oplevelser, så du ikke selv skal søge dig frem til det.
Køkken: Italiensk
Pris: 50-200,-
Hvor: Rom, Italien
9. The Clocktower (USA) *
Denne her restaurant er en skjult perle! Midt i New York er denne fantastiske restaurant gemt godt væk. Vi kunne faktisk ikke finde den, fordi der ikke var noget, som signalerede restaurant omkring stedet. Når du kommer ind, bevæger du dig op ad trappen, og kommer ind i et smukt mørkt rum, som er i den hyggeligste kulisse.
Her er utrolig roligt og den lave lyssætning giver en meget intim stemning, som vi var vilde med! Menuen herinde er á la carte. Man vælger altså det man gerne vil have på menukortet. Alle retter herinde er af den bedste kvalitet, hvilket også illustreres i form af en Michelin stjerne.
Vi fik hver især forskellige menuer herinde, og alle var meget tilfredse. Vi fik alle sammen 3-retters! Især desserten var smuk! Her fik vi en flamberet Baked Alaska! Ved bordet satte tjeneren ild til desserten, mens resten af restauranten nærmest kiggede på med nysgerrige øjne! Det var virkelig en oplevelse.
Menu: Svampesuppe, Helleflynder, Baked Alaska
Køkken: Engelsk
Pris: 520,-
Hvor: New York, New York
10. Ograda (Rumænien)
Jeg ELSKER simremad… Hvis du også gør det, så er Rumænien det perfekte sted at besøge. Her laver de smagfuld simremad, som man kan spise hver dag resten af ens liv. I middelalderbyen Brasov, er der pakket med lækre autentiske rumænske restauranter. Her fandt vi vores favorit spisested, Ograda.
Priserne er på 30-100,- alt efter, hvad du vil have at spise. Så det er virkelig billigt. Servicen var også i top. De var så venlige, og kom og snakkede og behandlede os præcis ligesom de behandlede alle de lokale (vi var nogle af de eneste turister).
Specialiteterne i Rumænien er simreretter! Det er de helt fantastisk gode til. Vi fik derfor Gullasch, braiserede oksekæber og andet lækker mad. Vores to yndlingsrestauranter var disse: Ograda og La Ceaun. Det var dog Ograda, som virkelig løb med vores hjerter. Hold op det var lækkert.
Jeg elskede Rumænien! Så hvis du også tænker på at besøge det fantastiske land, så har jeg skrevet meget mere om min oplevelse her.
Køkken: Rumænsk
Pris: 50-70,- for enten gullasch eller braiserede oksekæber
Hvor: Brasov, Rumænien
11. Osteria Mozza (USA) *
Har du også drømt om at få en bolognese fra en Michelin restaurant? Så kan du prøve det her… Hvis du har set Masterchef USA, så kender du også manden bag denne restaurant. Det er nemlig Joe Bastianich, som ejer og driver restauranten Osteria Mozza i Los Angeles. Restauranten serverer udsøgt italiensk mad, og er derudover en af de ’billigere’ Michelin restauranter i Californien.
Vi fik 3 retter herinde. Primi, secondi og dolci. Det var mere end nok! Normalt får man også antipasti, men det valgte vi ikke at gøre. Det var helt fint. Retterne var store. Jeg fik Spaghetti Bolognese, Confiteret and og 2 kugler sorbet til dessert. Det var virkelig lækkert, men ikke lige så autentisk, som jeg havde håbet på. Det er også derfor, at den er på 11. pladsen.
Igen… Maden var så godt! Så maden er ikke dårlig fordi den er på 11. pladsen. Jeg havde bare forventet lidt mere af en italiensk Michelin restaurant.
Køkken: Italiensk
Pris: 750,-
Hvor: Los Angeles, Californien
12. Pondus (Danmark)
Så er vi tilbage i Danmark, og faktisk igen i Aarhus. Vi skal på en lille restaurant, der hedder Pondus tæt på åen. Restauranten er drevet af René Mammen, som er chefkok på den meget anerkendte restaurant Substans i Aarhus. Pondus fungerer som søsterrestaurant for Substans, så her bliver nye retter ofte testet af, inden de er at finde på menuen på Michelin restauranten Substans.
Maden var derfor virkelig god, og servicen var ligeså god. Vi brugte EarlyBird appen, hvor man kan få billige borde på restauranten, hvis bordene ikke er udsolgte. Restauranten bestemmer, hvad man skal have, men det er også meget sjovt. Vi betalte derfor kun 263,- for 3 retter. Det synes jeg virkelig var et godt tilbud.
Restauranten er anbefalet i Michelin guiden, og med god grund! Pondus er blevet tildelt Michelin Guidens Bib Gourmand status. Det er der kun 15 restauranter i Danmark der har. Derudover bruger de lokale råvarer. Menuen ændrer sig hele tiden, men vi fik kål til forret, vagtel til hovedret og en æbledessert med crumble.
Køkken: Moderne bistro / Fransk
Pris: 263,- (hvis man booker via Early Bird appen)
Hvor: Aarhus C, Danmark
13. Katz’s Delicatessen (USA)
Hvis du elsker kød, så er dette stedet! Siden 1888 har denne legendariske restaurant svinget pastrami sandwiches over disken. Stedet er fuldstændig fyldt hver dag, og der er lange køer for at komme, hvis du kommer til frokost- eller aftensmadstid. Stedet er blevet besøgt af en lang række kendte, som alle sammen hænger på billeder rundt omkring i restauranten, så der er et fedt tema herinde.
Hvis man kommer, skal man bestille deres legendariske sandwich. Det er den folk kommer langvejs fra, for at smage. I selve sandwichen er der måske 6-8 lag kød efterfulgt af 4-5 skiver ost. Imens man står og venter, får man lov at smage om kødet er okay – hvilket det selvfølgelig er. Det smagte fantastisk, og er et besøg værd, hvis man er vild med kød.
Jeg vil ikke betegne steder som vegetar venligt, da der hvert år bruges mere end 350 TONS pastrami kød… Og det er bare deres pastrami kød.. De her mange flere slags end pastrami. Det er helt vildt. Men hold op, hvor var det også lækkert!!
Og jeg ved godt, at denne her restaurant er nummer 3 på min liste over de bedste restauranter jeg besøgte i USA, men på denne her liste, har jeg valgt at prioriterer madkvaliteten højere end oplevelsen. Derfor, er der nogle restauranter, som er højere her, end på den liste, som du kan finde lige her, hvis du kun er interesseret i de bedste restauranter i USA.
NOTE: Det er IKKE nødvendigt at bestille side-orders, da sandwichen er enorm. Vi plejer at spise meget, og vi bestilte pommes m.m. ved siden af, og rørte det ikke!
Her kan du se de bedste seværdigheder og oplevelser i New York, hvis du vil finde inspiration.
Køkken: Amerikansk
Pris: 180,-
Hvor: New York, New York
14. Gordon Ramsay Burger (USA)
Så skal vi igen til Las Vegas! Vi skal også igen til en Gordon Ramsay restaurant. Vi skal nemlig på Gordon Ramsay Burger, som befinder sig i Planet Hollywood i Las Vegas. Endnu engang var kvaliteten i top. Et besøg på restauranten tager dog ikke flere timer. De kører lidt i det amerikanske in ’n’ out burger koncept. Man kommer derfor ind, bestiller sin burger forholdsvis hurtigt, spiser også ud igen. Så hvis man godt kan lide sådan noget, så er dette restauranten. Det skal dog pointeres, at de ikke stresser en osv., sådan er det slet ikke. Der er bare lidt mere knald på end på den anden Gordon Ramsay restaurant.
Som jeg nævnte før, er alting dyrt i Vegas, og her er Gordon Ramsay Burger i den billige ende. Vi fik burger og pommes for 185,-. Burgerne var vildt gode. De har ikke 100 at vælge mellem, men der er mange forskelligheder i dem de har. Ingen af deres burgere er tæt på at være ens, så det gør også oplevelsen lidt sjov, når man skal vælge sin burger.
Der er tit kø til restauranten, da man ikke kan bestille bord, men køen bevæger sig hurtigt, da folk kommer hurtigt ind og ud.
Køkken: Amerikansk
Pris: 185,-
Hvor: Las Vegas, Nevada
15. La Pagnol (Danmark)
Vi skal igen til Danmark og Aarhus! Vi skal også endnu engang bruge EarlyBird appen. Jeg vil lige hurtigt pointere, at jeg ikke er sponsoreret af EarlyBird! Jeg synes virkelig bare, at det er smart. Denne gang brugte jeg den til restauranten La Pagnol. En lille hyggelig fransk restaurant i afdæmpede omgivelser.
På appen kan man vælge 3, 4 eller 5-retters. Jeg fik 4 retter, da jeg var der, og det var rigtig lækkert. Til forret fik vi carpaccio af røget ryekølle, til mellemret fik vi jofmruhummersuppe, til hovedret fik vi ribeye og til dessert fik vi en lækker creme brulé med passionsfrugt. Det var en af de bedste desserter, jeg nogensinde har fået. Hold da op den var god.
Så en kæmpe anbefaling herfra, hvis man skal på en lille hyggelig date-night.
Køkken: Fransk
Pris: 267,- (hvis man booker via early bird appen)
Hvor: Aarhus C, Danmark
Ekstra I: 2d Restaurant (USA)
Denne her restaurant er helt sikkert en skjult diamant! Den er ikke med pga. formidabel mad, men i stedet for lokationen! Derfor har jeg taget den med som en ekstra.
I Chicago finder man 2d restaurant, og det er en af de mest specielle restauranter, du kommer til at besøge i dit liv. Hele restaurantens interiør er tegnet i hånden af kunstnere i sort/hvid. Det giver den vildeste illusion af, at man er i en 2d verden. Det er så specielt, men samtidig så fascinerende, at det kan lade sig gøre.
Maden er ikke speciel. Man kan købe en menu, hvor man får en burger, fries, donut og noget at drikke. Derudover kan man bestille mad hjemmefra, fordi man så er sikker på at få bord. Ved os var der ikke helt fyldt, men det virkede til, at der var det normalt. Så hvis du er i Chicago, så skal du prøve det her sted. Restauranten var så gennemført. Det var en virkelig fed oplevelse.
Køkken: Amerikansk / fast food
Pris: 117,-
Hvor: Chicago, Illinois
Ekstra II: Dominoes Giza (Egypten)
Den allersidste restaurant på listen, var jeg simpelthen også nødt til at have med. Denne her restaurant erogså inspirationen for den artikel jeg har lavet omkring de 10 restauranter jeg har besøgt med det bedste view!
Denne her Dominoes er nemlig placeret på 2.-3. etage lige ud foran Pyramiderne i Giza. Du kan altså sidde og nyde en pizza, mens du ud af vinduet nyder synet af det største vidunder af dem alle, pyramiderne! Der er faktisk ikke så meget mere at sige til denne her restaurant. Det er jo fast food, så det er jo ikke en gastronomisk oplevelse, men udsigten er breathtaking!
Jeg har skrevet meget mere om pyramiderne og resten af Egypten i mit indlæg om den perfekte 7-10 dages tur til magiske Egypten.
Køkken: Fast food
Pris: 30,-
Hvor: Kairo, Egypten